Откриване на учебната 2017/2018 година

Днес тържествено бе открита новата учебна година в Професионална гимназия по техника и строителство ,,Михаил Василиевич Ломоносов”-гр.Добрич.

С началото на учебната година със заповед на Министъра на образованието , влиза в сила новото име на гимназията, което е резултат на дълъг процес , отразяващ развитието, новите перспективи и стремежа на гимназията със   75-годишна история да отговори на потребностите на времето.

На официално тържество,  съобразено с  изконните български традиции и подчертано уважение към училището като институция, директорът на гимназията- инж. Марияна Дражева приветства ученици, учители и гости, като подчерта в словото си важността и предимствата на професионалното образование, които отварят нови хоризонти пред завършилите успешно Професионална гимназия по техника и строителство ,,Михаил В. Ломоносов’’

Събитието  бе уважено от много гости и развълнувани родители. Възпитаниците на гимназията прекрачиха прага на училището, минавайки под цветна арка, и бяха посрещнати с топли пожелания за успешна нова учебна година, пита и мед, както и изненада- сладолед, предоставен любезно от ,,Изида’’ООД- гр.Добрич.